Julekage med tyttebærsyltetøj og glasur

Glem alt om "less is more", og invitér i stedet din indre Disney-prinsesse med i køkkenet, når du skal pynte denne julekage. Kombinér slik, kager, marengskys og krymmel på toppen af kagen.

Julekage med tyttebærsyltetøj og glasur
31-60 min.

(0)

3. januar 2022 af Linn GrubbströmFoto: Columbus Leth
Bemærk:Ovntid, marengs: 1 time. Køletid, marengs: 3 timer.

Ingredienser

personer

Julekage med tyttebærsyltetøj

smør
100 g
æg
2
sukker
170 g
stødt kanel
2 tsk.
stødt kardemomme
1 tsk.
stødt ingefær
1 tsk.
hvedemel
210 g
bagepulver
2 tsk.
yoghurt naturel 1,5 %
1 dl
lys sirup
½ dl
tyttebærsyltetøj
1 dl

Glasur

vand
2 spsk.
flormelis
200 g

Marengskys

æggehvider
1
sukker
30 g
flormelis
25 g
gul eller rød pastafarve
1 knsp.

Pynt

krymmel
2 spsk.
lakridskugler i guld
10
miniskumfiduser
15
småkager f.eks. kryddersmåkager eller brunkager
5

Udstyr

  • Springform, ca. 25 cm i diameter

Sådan gør du

Marengskys

Tænd ovnen på 100°. Pisk æggehviden til fast skum i en skål med en elpisker.
Tilsæt sukker og flormelis lidt ad gangen, indtil blandingen er luftig og sej.
Tegn streger på indersiden af en sprøjtepose med stjernetylle med en tandstik dyppet i pastafarve, og fordel massen i sprøjteposen. Sprøjt små marengskys på en bageplade med bagepapir.
Bag marengskyssene i ovnen i 1 time. Sluk ovnen, og lad marengskyssene stå i ovnen i 3 timer, imens den køler af.

Julekage med tyttebærsyltetøj

Tænd ovnen på 175°. Smelt smørret i en gryde.
Pisk æg og sukker luftigt i en skål med en elpisker. Vend smørret i skålen.
Bland krydderier, mel og bagepulver sammen. Tilsæt skiftevis mel, yoghurt, sirup og tyttebærsyltetøj, imens du pisker dejen sammen.
Hæld dejen i en springform med bagepapir.
Bag kagen i bunden af ovnen i ca. 1 time. Lad kagen køle af på en bagerist.

Glasur

Bland vand i flormelis lidt ad gangen i en lille skål med en gaffel. Tilsæt mere vand, indtil glasuren er tilpas tyk. Hæld glasuren over toppen af kagen.

Pynt

Pynt kagen med marengskys, kager og slik.

Tip!

Vil du pynte dine småkager på toppen af kagen? Gem lidt glasur, når du pynter kagen, hæld glasuren i en sprøjtepose, klip et lille hul i spidsen, og pynt kagerne.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'