Julekage med tyttebærsyltetøj og glasur

3. januar 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Glem alt om "less is more", og invitér i stedet din indre Disney-prinsesse med i køkkenet, når du skal pynte denne julekage. Kombinér slik, kager, marengskys og krymmel på toppen af kagen.

Bemærk
Ovntid, marengs: 1 time. Køletid, marengs: 3 timer.

Ingredienser

Udstyr

Springform, ca. 25 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 100°. Pisk æggehviden til fast skum i en skål med en elpisker.
Tilsæt sukker og flormelis lidt ad gangen, indtil blandingen er luftig og sej.
Tegn streger på indersiden af en sprøjtepose med stjernetylle med en tandstik dyppet i pastafarve, og fordel massen i sprøjteposen. Sprøjt små marengskys på en bageplade med bagepapir.
Bag marengskyssene i ovnen i 1 time. Sluk ovnen, og lad marengskyssene stå i ovnen i 3 timer, imens den køler af.
Tænd ovnen på 175°. Smelt smørret i en gryde.
Pisk æg og sukker luftigt i en skål med en elpisker. Vend smørret i skålen.
Bland krydderier, mel og bagepulver sammen. Tilsæt skiftevis mel, yoghurt, sirup og tyttebærsyltetøj, imens du pisker dejen sammen.
Hæld dejen i en springform med bagepapir.
Bag kagen i bunden af ovnen i ca. 1 time. Lad kagen køle af på en bagerist.
Bland vand i flormelis lidt ad gangen i en lille skål med en gaffel. Tilsæt mere vand, indtil glasuren er tilpas tyk. Hæld glasuren over toppen af kagen.
Pynt kagen med marengskys, kager og slik.

Tip!

Vil du pynte dine småkager på toppen af kagen? Gem lidt glasur, når du pynter kagen, hæld glasuren i en sprøjtepose, klip et lille hul i spidsen, og pynt kagerne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar