Julekage med tyttebærsyltetøj og glasur
Glem alt om "less is more", og invitér i stedet din indre Disney-prinsesse med i køkkenet, når du skal pynte denne julekage. Kombinér slik, kager, marengskys og krymmel på toppen af kagen.

31-60 min.
(0)
3. januar 2022 af Linn GrubbströmFoto: Columbus Leth
Bemærk:Ovntid, marengs: 1 time.
Køletid, marengs: 3 timer.
Ingredienser
personer
Julekage med tyttebærsyltetøj
- smør
- 100 g
- æg
- 2
- sukker
- 170 g
- stødt kanel
- 2 tsk.
- stødt kardemomme
- 1 tsk.
- stødt ingefær
- 1 tsk.
- hvedemel
- 210 g
- bagepulver
- 2 tsk.
- yoghurt naturel 1,5 %
- 1 dl
- lys sirup
- ½ dl
- tyttebærsyltetøj
- 1 dl
Glasur
- vand
- 2 spsk.
- flormelis
- 200 g
Marengskys
- æggehvider
- 1
- sukker
- 30 g
- flormelis
- 25 g
- gul eller rød pastafarve
- 1 knsp.
Pynt
- krymmel
- 2 spsk.
- lakridskugler i guld
- 10
- miniskumfiduser
- 15
- småkager f.eks. kryddersmåkager eller brunkager
- 5
Udstyr
- Springform, ca. 25 cm i diameter
Sådan gør du
Marengskys
Tænd ovnen på 100°. Pisk æggehviden til fast skum i en skål med en elpisker.
Tilsæt sukker og flormelis lidt ad gangen, indtil blandingen er luftig og sej.
Tegn streger på indersiden af en sprøjtepose med stjernetylle med en tandstik dyppet i pastafarve, og fordel massen i sprøjteposen. Sprøjt små marengskys på en bageplade med bagepapir.
Bag marengskyssene i ovnen i 1 time. Sluk ovnen, og lad marengskyssene stå i ovnen i 3 timer, imens den køler af.
Julekage med tyttebærsyltetøj
Tænd ovnen på 175°. Smelt smørret i en gryde.
Pisk æg og sukker luftigt i en skål med en elpisker. Vend smørret i skålen.
Bland krydderier, mel og bagepulver sammen. Tilsæt skiftevis mel, yoghurt, sirup og tyttebærsyltetøj, imens du pisker dejen sammen.
Hæld dejen i en springform med bagepapir.
Bag kagen i bunden af ovnen i ca. 1 time. Lad kagen køle af på en bagerist.
Glasur
Bland vand i flormelis lidt ad gangen i en lille skål med en gaffel. Tilsæt mere vand, indtil glasuren er tilpas tyk. Hæld glasuren over toppen af kagen.
Pynt
Pynt kagen med marengskys, kager og slik.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner