Julekage med marcipan, citroncreme og kokos
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
En smagfuld julekage, som ligner et vinterlandskab med sin lækre citroncreme og kokosflager.
Ingredienser
Udstyr
to små springforme, 14 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Beklæd de springformene med bagepapir.
Riv marcipanen, og pisk den sammen med smør og sukker. Pisk 1 æg i ad gangen. Riv skallen af citronen. Vend fintrevet citronskal og kokosmel i dejen.
Fordel dejen i springformene, og bag kagebundene i ca. 35 minutter. Afkøl dem helt.
Pres saften af citronen. Rør mascarpone sammen med flormelis og citronsaft til en jævn creme.
Smør ⅓ af cremen mellem de 2 bunde, og smør resten på toppen og siderne af kagen. Pynt med kokosflager på top og sider, så de dækker kagen helt. Sæt gerne kagen på køl.
Tip!
Kagebundene bages i 2 små springforme, så der kommer god højde på den færdige kage.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk