Julekage med marcipan, citroncreme og kokos

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

En smagfuld julekage, som ligner et vinterlandskab med sin lækre citroncreme og kokosflager.

Ingredienser

Udstyr

to små springforme, 14 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Beklæd de springformene med bagepapir.
Riv marcipanen, og pisk den sammen med smør og sukker. Pisk 1 æg i ad gangen. Riv skallen af citronen. Vend fintrevet citronskal og kokosmel i dejen.
Fordel dejen i springformene, og bag kagebundene i ca. 35 minutter. Afkøl dem helt.
Pres saften af citronen. Rør mascarpone sammen med flormelis og citronsaft til en jævn creme.
Smør ⅓ af cremen mellem de 2 bunde, og smør resten på toppen og siderne af kagen. Pynt med kokosflager på top og sider, så de dækker kagen helt. Sæt gerne kagen på køl.

Tip!

Kagebundene bages i 2 små springforme, så der kommer god højde på den færdige kage.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar