Juleislagkage med chokolade og Amarena-kirsebær
30. december 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Julens klassiske lækkerier har sneget sig med i denne hjemmelavede islagkage, som indeholder både chokolade, brændte mandler og delikate Amarena-kirsebær. Servér den evt. som dessert juleaften, hvis du har lyst til at prøve noget andet end risalamande.
Bemærk
Frysetid: Mindst 8 timer
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 18 cm i diameter
1 stykke lagkageplast
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i bunden af formen. Hak chokoladen groft. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt chokoladen. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet. Pisk æg og sukker let sammen i en skål. Vend chokoladesmørret i æggemassen, til dejen er jævn. Tilsæt mel og salt, og rør dejen ensartet.
Hæld dejen i formen, og bag bunden i ovnen i 20-25 minutter. Den må ikke være gennembagt, men skal virke en smule ubagt. Afkøl bunden helt. Tag bunden ud af formen, og rengør formen. Sæt et stykke lagkageplast fast langs kanterne, og læg bunden tilbage i formen.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn, æggeblommer, flormelis og salt lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Pisk fløden til blødt skum i en anden skål, og vend den sammen med æggemassen, så du får en jævn iscreme.
Hak mandler og chokolade groft. Skær marcipan i små tern. Halvér kirsebærrene.
Vend forsigtigt kirsebær, mandler, chokolade og marcipan i iscremen.
Hæld iscremen oven på bunden, og glat overfladen. Dæk formen med husholdningsfilm, og sæt den i fryseren i mindst 8 timer. Tag islagkagen ud af fryseren 10 minutter før servering, og anret den på et fad. Pynt islagkagen med amarena-kirsebær og grofthakket chokolade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk