Julefrikadeller med rosmarinkartofler og rødkålssalat

31. januar 2020 af .

Foto: Winnie Methmann

En julekrydret udgave af de klassiske frikadeller passer perfekt sammen med en sprød rødkålssalat.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg kødet i en skål. Pil og riv løget, og rør det i kødet sammen med æg, havregryn, mælk og krydderier. Stil farsen på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200° varmluft. Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Vend dem med olie, honning, finthakket rosmarin og salt, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Snit kålen helt fint, og læg den i en skål. Rør olie, eddike, honning, sennep, salt og peber sammen til en dressing, og knug den ind i kålen med hænderne.
Skyl pærerne, og skær dem i både. Rist hasselnødderne på en pande, og gnub dem mod hinanden i et rent viskestykke, så hinderne falder af. Hak hasselnødderne groft. Fordel pære og hasselnødder over salaten.
Form farsen til frikadeller, og steg dem i smør på en pande. Servér med rosmarinbagte kartofler og rødkålssalat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar