Julefrikadeller med rosmarinkartofler og rødkålssalat
31. januar 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
En julekrydret udgave af de klassiske frikadeller passer perfekt sammen med en sprød rødkålssalat.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg kødet i en skål. Pil og riv løget, og rør det i kødet sammen med æg, havregryn, mælk og krydderier. Stil farsen på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200° varmluft. Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Vend dem med olie, honning, finthakket rosmarin og salt, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Snit kålen helt fint, og læg den i en skål. Rør olie, eddike, honning, sennep, salt og peber sammen til en dressing, og knug den ind i kålen med hænderne.
Skyl pærerne, og skær dem i både. Rist hasselnødderne på en pande, og gnub dem mod hinanden i et rent viskestykke, så hinderne falder af. Hak hasselnødderne groft. Fordel pære og hasselnødder over salaten.
Form farsen til frikadeller, og steg dem i smør på en pande. Servér med rosmarinbagte kartofler og rødkålssalat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk