Julefrikadeller med fennikelsalat
12. november 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Disse krydrede frikadeller smager herligt af jul og går fantastisk til den sprøde fennikelsalat med appelsin og mandler. Skøn hverdagsmad til dig, der elsker smagen af jul!
Ingredienser
Sådan gør du
Læg kødet i en skål. Pil og riv løget, og rør det i kødet sammen med løg, æg, havregryn, mælk og krydderier.
Stil farsen på køl i 30 minutter.
Skrub kartoflerne, og kog dem i ca. 15 minutter, til de er møre.
Rens og snit fennikler og hvidkål. Riv skallen af appelsinerne. Pres saften af citronen.
Rør appelsinskal sammen med citronsaft, olie, honning, sennep, salt og peber. Vend dressingen sammen med fennikel og hvidkål.
Skær appelsinkødet i mindre stykker, og bland det i salaten. Rist og hak mandlerne, og drys dem over salaten.
Form farsen til frikadeller, og steg dem i smør på en pande. Servér med kogte kartofler og fennikelsalat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrifter til julefrokost menuen