Julecookies med tranebær, hasselnødder og chokolade
22. november 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Fyldet i disse cookies kan varieres efter ønske. Prøv f.eks. med tranebær, hvid chokolade og lakridspulver. Eller hvorfor ikke gå all in på chokolade og fylde dem med både mørk chokolade, hvid chokolade OG mælkechokolade.
Bemærk
Afkøling: 1 time
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt smørret, og sæt det til side. Pisk sukker, brun farin, vaniljesukker, kanel og smeltet smør godt sammen i en skål med en elpisker.
Tilsæt æg, og pisk igen. Bland hvedemel, majsstivelse, natron og salt, og rør det i dejen, til den er ensartet og uden små klumper af mel.
Hak chokolade, hasselnødder og tranebær groft, og vend det i dejen. Sæt skålen med dej på køl i 1 time.
Tænd ovnen på 175° varmluft, og læg bagepapir på 3 bageplader. Afsæt skefulde af cookiedejen på bagepladerne med god afstand imellem – de flyder ud under bagningen. Der kan være 7-8 cookies på hver bageplade. Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er let gyldne, men stadig let bløde i midten.
Afkøl dine julecookies på bagepladen et par minutter, og flyt dem herefter over på en bagerist, hvor de afkøler helt. Opbevar dem i en lufttæt beholder indtil servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk