Julechai-te med ingefær
9. februar 2021
af
Mai Knauer.
Foto: columbus leth
Chai-te stammer fra Indien og brygges typisk på en stærk, sort te, som tilsættes en masse krydderier, der giver en varm og krydret smag.
Bemærk
Trækketid: Natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog alle krydderierne og skrællet ingefær op i en tykbundet gryde med ½ l vand, og lad det simre i ca. 1 time. Lad blandingen trække natten over.
Bland krydderivandet med te og mælk, og varm det op i en gryde sammen med stjerneanis. Smag til med honning.
Servér chai-teen varm med ekstra honning til.
Tip!
Krydderivandet kan holde sig 1 uge på køl, så du behøver ikke at bruge det hele på én gang.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk