Julebrød med tørret frugt og valnødder
1. marts 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Bag et sødt og saftigt julebrød med tørret frugt, valnødder og grovmel. Brødet smager skønt med f.eks. brieost eller bare med smør.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Rør 3 slags mel, salt og natron sammen i en skål.
Hak abrikoserne og valnødderne groft. Tilsæt sirup, yoghurt, rosiner, tranebær, abrikoser og valnødder, og rør dejen sammen med en træske. Dejen skal være klistret.
Læg bagepapir i en rugbrødsform, og fordel dejen i formen.
Drys brødet med solsikkefrø og havregryn.
Bag brødet i ovnen i 1 time. Skru temperaturen ned til 175°, og dæk brødet med alufolie, så det ikke bliver for mørkt i farven.
Bag brødet i yderligere 30 minutter. Sæt brødet på en bagerist, og lad det køle af.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk