Julebrød med sirup
15. marts 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Når det er jul, må man gerne kunne smage det – også i brødet! Brødet her er med både kanel, ingefær og mørk sirup, som giver en lækker og julet smag.
Bemærk
Hævetid: I alt 1 time og 15 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mælk, og rør, indtil væsken er ca. 37°.
Smuldr gæren i en skål, og hæld smør, mælk og øl over den. Rør rundt, indtil gæren er opløst.
Skyl citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Tilsæt citronskal, salt, sirup, kanel, ingefær og næsten alt mel.
Ælt dejen sammen, gerne i en røremaskine. Tilsæt det sidste mel, hvis dejen klistrer.
Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter.
Ælt dejen let, og form 2 aflange brød. Læg brødene på en bageplade med bagepapir. Lad brødene hæve tildækket i 30 minutter.
Tænd ovnen på 175°. Pensl brødene med vand, og drys havregryn over dem. Bag brødene i ca. 40 minutter i bunden af ovnen. Servér f.eks. med smør og ost.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk