Juleboller med tørret frugt og kardemomme

30. november 2018 af .

Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic

Lækre hjemmebagte boller som er helt perfekte til morgenmaden eller som mellemmåltid. Hvis du fryser de ubagte juleboller ned, kan du hurtigt servere friskbagte boller en anden dag.

Bemærk
Hæve-/optøningstid: 1½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Riv skallen fint af appelsinen. Rør gær ud i lunet mælk, og tilsæt yoghurt, æg, fintrevet appelsinskal, kardemomme og vaniljesukker.
Smuldr smør i mel. Rør det i gærblandingen lidt ad gangen. Tilsæt tørret frugt (hvis du bruger abrikoser, skal de skæres i små tern).
Sæt boller på en bageplade med bagepapir – brug 2 skeer.
Sæt bagepladen med boller i fryseren i 3 timer. Læg herefter de frosne boller i en frysepose.
Når du en dag vil bage bollerne: Tag det ønskede antal boller ud af fryseren, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Pensl bollerne med æg, og drys med perlesukker og hasselnøddeflager. Lad dem tø op og hæve i sammenlagt 1½ time.
Bag bollerne i en 180° varm ovn i ca. 25 minutter. Servér med smør.

Tip!

Bollerne kan selvfølgelig også bages med det samme, hvis du ikke vil fryse dem ned til senere. Følg opskriften til og med trin 3, og lad bollerne hæve i 30 minutter. Spring trin 4-6 over, og bag bollerne som beskrevet i trin 7.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar