Juleboller med tørret frugt og kardemomme

Lækre hjemmebagte boller som er helt perfekte til morgenmaden eller som mellemmåltid. Hvis du fryser de ubagte juleboller ned, kan du hurtigt servere friskbagte boller en anden dag.

Juleboller med tørret frugt og kardemomme
0-30 min.

(0)

30. november 2018 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
Bemærk:Hæve-/optøningstid: 1½ time.

Ingredienser

stk.
usprøjtet appelsiner
½
gær
25 g
mælk
1 dl
yoghurt naturel 3,5 %
1 dl
æg
2
stødt kardemomme
½ tsk.
vaniljesukker
1 spsk.
smør
150 g
hvedemel
500 g
tørret frugt fx rosiner, tranebær og/eller abrikoser
75 g
æg til pensling
1
perlesukker
2 spsk.
hasselnøddeflager
25 g

Sådan gør du

Riv skallen fint af appelsinen. Rør gær ud i lunet mælk, og tilsæt yoghurt, æg, fintrevet appelsinskal, kardemomme og vaniljesukker.
Smuldr smør i mel. Rør det i gærblandingen lidt ad gangen. Tilsæt tørret frugt (hvis du bruger abrikoser, skal de skæres i små tern).
Sæt boller på en bageplade med bagepapir – brug 2 skeer.
Sæt bagepladen med boller i fryseren i 3 timer. Læg herefter de frosne boller i en frysepose.
Når du en dag vil bage bollerne: Tag det ønskede antal boller ud af fryseren, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Pensl bollerne med æg, og drys med perlesukker og hasselnøddeflager. Lad dem tø op og hæve i sammenlagt 1½ time.
Bag bollerne i en 180° varm ovn i ca. 25 minutter. Servér med smør.

Tip!

Bollerne kan selvfølgelig også bages med det samme, hvis du ikke vil fryse dem ned til senere. Følg opskriften til og med trin 3, og lad bollerne hæve i 30 minutter. Spring trin 4-6 over, og bag bollerne som beskrevet i trin 7.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'