Juleboller med tørret frugt og kardemomme
Lækre hjemmebagte boller som er helt perfekte til morgenmaden eller som mellemmåltid. Hvis du fryser de ubagte juleboller ned, kan du hurtigt servere friskbagte boller en anden dag.

0-30 min.
(0)
30. november 2018 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
Bemærk:Hæve-/optøningstid: 1½ time.
Ingredienser
stk.
- usprøjtet appelsiner
- ½
- gær
- 25 g
- mælk
- 1 dl
- yoghurt naturel 3,5 %
- 1 dl
- æg
- 2
- stødt kardemomme
- ½ tsk.
- vaniljesukker
- 1 spsk.
- smør
- 150 g
- hvedemel
- 500 g
- tørret frugt fx rosiner, tranebær og/eller abrikoser
- 75 g
- æg til pensling
- 1
- perlesukker
- 2 spsk.
- hasselnøddeflager
- 25 g
Sådan gør du
Riv skallen fint af appelsinen. Rør gær ud i lunet mælk, og tilsæt yoghurt, æg, fintrevet appelsinskal, kardemomme og vaniljesukker.
Smuldr smør i mel. Rør det i gærblandingen lidt ad gangen. Tilsæt tørret frugt (hvis du bruger abrikoser, skal de skæres i små tern).
Sæt boller på en bageplade med bagepapir – brug 2 skeer.
Sæt bagepladen med boller i fryseren i 3 timer. Læg herefter de frosne boller i en frysepose.
Når du en dag vil bage bollerne: Tag det ønskede antal boller ud af fryseren, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Pensl bollerne med æg, og drys med perlesukker og hasselnøddeflager. Lad dem tø op og hæve i sammenlagt 1½ time.
Bag bollerne i en 180° varm ovn i ca. 25 minutter. Servér med smør.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner