Juleboller med marcipan og kandiseret appelsinskal
24. november 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Bløde og saftige boller fyldt med julesmag. Servér dem f.eks. til julebrunch eller sammen med gløgg til adventshyggen.
Bemærk
Hævetid: 1½ time
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren i en røreskål, og tilsæt mælk. Rør rundt, til gæren er opløst. Tilsæt sukker, krydderier og æg, og rør rundt. Tilsæt mel og salt, og ælt dejen sammen, til den er sammenhængende (gerne i en røremaskine).
Tilsæt det bløde smør lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt i 7-8 minutter, til den er glat og smidig.
Skær marcipanen i små tern, og vend dem i dejen sammen med rosiner og kandiseret appelsinskal. Ælt kort sammen, til fyldet er jævnt fordelt i dejen.
Dæk skålen med husholdningsfilm og et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve ved stuetemperatur til dobbelt størrelse i ca. 1½ time.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 8 lige store stykker. Form dem til runde boller. Fordel bollerne i en cirkel på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys dem med hasselnøddeflager og perlesukker.
Bag bollerne i ovnen i 12-15 minutter, til de er let gyldne og gennembagte. Afkøl julebollerne på en bagerist, og flyt dem forsigtigt over på et fad.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk