Annonce

Juleboller med californiske rosiner, marcipan og kanel

1. december 2020 Af Aller Creative Studio i samarbejde med California Raisins

Nogle ting skal man helst ikke pille for meget ved, og det gælder i særdeleshed den gode, gamle jul og alle de skønne opskrifter, som går i arv gennem generationer. Når vi år efter år slår den samme dej op, kommer alle de skønne juleminder fra tidligere år tilbage, og får det hele til at smage endnu bedre.

Hvis du tilfældigvis har forlagt familiens opskrift på juleboller, så får du den lige her i en dejlig version med californiske rosiner, kanel og marcipan.

Se her, hvordan du laver de skønne juleboller:


Disse juleboller med den karamelagtige smag fra de californiske rosiner, kanel og marcipan er dejligt bløde og får julestemingen til at brede sig i hjemmet allerede, når ingredienserne samles.

Når man former bollerne, er det en god idé at sørge for, at så få rosiner som muligt sidder yderst på bollerne. Arbejd dem i stedet godt ind i de enkelte boller, så rosinerne ikke får en for hånd medfart i ovnen, men i stedet gemmer sig som søde og bløde overraskelser inde i bollerne.

Julebollerne her er superb som eftermiddagssnack og en herlig måde at få lidt julegodter, uden det hele behøver at være konfekt og kager. Når de bløde boller er klar til at komme ud af ovnen, er det på tide at tilkalde assistance, for det kan være overordentligt svært at bare at nyde en enkelt!

CALIFORNISKE ROSINER

Vi har nydt smagen af californiske rosiner her i Danmark i mere end 100 år, så var der rosiner i din families juleklassikere, var de sikkert også fra Californien! De søde og saftige rosiner nyder godt af de vækstforhold, man finder i Californien, som er med til at skabe den helt karakteristiske smag, vi kender så godt. Druerne til rosiner høstes hvert år i august måned og tørringen foregår herefter helt naturligt og uden tilsætningsstoffer under den varme californiske sol. Rosiner indeholder gode fibre, vitaminer og mineraler - men vigtigst af alt, så smager de godt – også til jul! Se meget mere her. 

Bemærk
Hævetid i alt: 1 time

Ingredienser

Sådan gør du

Lun mælk og smør i en tykbundet gryde, og kom det i en skål. Rør gæren ud heri.
Tilsæt sukker, vaniljesukker og æg, og rør godt.
Riv marcipanen groft, og kom den i dejen sammen med salt og kanel. Tilsæt californiske rosiner, og rør godt.
Bland hvedemel i lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem, til den slipper skål og fingre. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og form 20 lige store boller. Fold dejen om rosinerne, så de ikke stikker ud og bliver brændte. Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
Varm ovnen op til 175°. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med hasselnøddeflager. Bag bollerne i 10-12 minutter, til de er flot gyldne.
Lad julebollerne afkøle på en bagerist. Drys evt. med lidt flormelis inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar