Juleboller med appelsin og kardemomme
29. oktober 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Med både appelsinskal, vanilje og kardemomme i dejen bliver det en nydelsesfuld oplevelse at bide i årets bedste juleboller. Bollerne drysses med perlesukker og hasselnødder, så de får en knasende overflade.
Bemærk
Hævetid: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i lunet mælk i en skål. Riv skallen af appelsinen. Tilsæt appelsinskal, yoghurt, æg, sukker, kardemomme og vaniljesukker, og rør igen.
Smuldr smørret i melet med fingrene i en anden skål. Tilsæt mælkeblandingen lidt ad gangen, og rør dejen godt sammen – den må gerne være en smule klistret.
Form lige store boller ved hjælp af 2 skeer. Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir med god afstand imellem dem. Lad dem hæve i 30 minutter.
Riv appelsinskal fint, og bland den med perlesukker og hasselnøddeflager.
Varm ovnen op til 180°. Pensl forsigtigt bollerne med sammenpisket æg, og drys perlesukkerblandingen over bollerne i et jævnt lag.
Bag julebollerne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er flot gyldne.
Tip!
Der er masser af smag i julebollerne, så de kan spises, som de er, men du kan også smøre dem med koldt smør.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk