Jordskoksuppe med stegt fisk og fennikelsalat

En simpel opskrift på en cremet jordskokkesuppe toppet med stegt fisk og med en sprød fennikelsalat som tilbehør. Byt eventuelt fennikelsalaten ud med stegte grøntsager og godt brød til.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl jordskokker, skær dem i skiver, og steg dem let i smør i en gryde sammen med timian.
Tilsæt vin, og lad syren koge væk. Tilsæt bouillon, og kog 20 minutter. Tilsæt fløde, og kog op.
Fjern timian, og blend grydens indhold med en stavblender. Smag til med salt og peber.
Skær et kryds i skindet på fisken, og steg den på skindsiden i olie på en pande i 3-4 minutter. Pres den ned mod panden med en palet. Krydr med salt og peber. Tag fisken fra varmen, og lad hvile i 2 minutter.
Skær fennikel i helt tynde skiver. Skær æbler i tynde både. Rør olie sammen med citronsaft, salt og peber, og vend fennikel og æble heri.
Anret jordskoksuppen i skåle, top med et stykke fisk, og server med fennikelsalat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar