Jordskoksalat med avocado og ørredrogn

1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Letkogte skiver af jordskokker giver sammen med bløde avocadoer en lækker, fyldig salat. Servér salaten som en elegant og enkel forret eller som et spændende indslag på en buffet.

Ingredienser

Sådan gør du

Skur jordskokkerne grundigt. Skær dem i ½ cm tykke skiver, og læg dem straks i en skål med koldt vand.
Bring en stor gryde letsaltet vand i kog, og læg jordskokkerne i det spilkogende vand. Kog dem 2-3 minutter. Tag en skive op, og bid i den – den skal være mør med en lille smule sprødhed i midten uden at føles rå.
Hav en skål koldt vand parat, og læg de kogte jordskokker i vandet, når de er kogt tilpas. På den måde køler de af med det samme.
Læg jordskokkerne i en sigte, så snart de er afkølede, og lad dem dryppe af.
Pil skalotteløgene, og hak dem fint. Rør citronsaft, olivenolie, salt, peber og skalotteløg sammen i en skål, der er stor nok til, at du kan vende jordskokkerne grundigt rundt i den.
Halvér avocadoerne, og fjern stenen. Skær avocadoerne i tern med en urtekniv, mens skallen endnu sidder på. Herefter er det nemt at skrabe avocadoternene ud af skallen med en ske. Sørg for at grave skeen godt ned under avocadokødet, så det hele kommer med, og ternene bliver store og flotte.
Vend jordskokkerne i citrondressingen, og lad dem marinere i 15-30 minutter – rør ofte i dem.
Smag jordskoksalaten til med salt, peber og citron lige inden servering. Jordskokkerne smager ikke af meget, hvis marinaden ikke er tilpas kraftig.
Vend hakket dild i, og anret jordskoksalaten på tallerkener eller på et stort fad. Drys med avocadotern og rogn, og servér med brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar