Jordskokkesuppe og rødbedechips med lakrids

6. juli 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Varm dig på en cremet jordskokkesuppe på en kølig dag. I denne variant toppes suppen med sprøde rødbedechips med lakrids, der giver retten et superlækkert tvist.

Ingredienser

Sådan gør du

Skrub jordskokker grundigt, og skær dem i grove tern. Pil og hak løg og hvidløg. Steg jordskokker, løg og hvidløg i en smule olie, til løgene er klare.
Hæld bouillon ved, og lad det simre i ca. 25 minutter, til jordskokkerne er møre. Blend suppen med en stavblender, og sigt den.
Hæld den tilbage i gryden, tilsæt fløde, og giv den et opkog. Riv skallen fint, og pres citronen. Smag til med salt og peber samt citronsaft og citronskal.
Skræl rødbederne, og skær dem i helt tynde skiver, evt. på et mandolinjern.
Varm olien op til ca. 160° i en lille gryde, og dybsteg skiverne, til de har taget en smule farve. Læg dem på fedtsugende papir, og drys med salt og lakridspulver.
Servér suppen med rødbedechips, olivenolie og rød skovsyre.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar