Jordskokkesuppe med ristede butterbeans
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Skøn jordskokkesuppe med ristede butterbeans – bælgfrugter er en god og billig måde at få mere mæthed ind i de grønne måltider på.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Skræl jordskokkerne, og skær dem i skiver. Pil løg, og skær dem i både. Pil hvidløgsfed. Fordel det hele på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend det med olie.
Drys med salt og peber, og bag det i ovnen i 20 minutter, indtil jordskokskiverne er møre og løgene let gyldne.
Skyl bønnerne fra dåse, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem i olie, drys med salt, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er sprøde.
Pres saften af citronen. Blend bagte jordskokker og løg sammen med afdryppede, skyllede butterbeans, kogende bouillon, fløde og citronsaft i en foodprocessor eller blender, indtil suppen får en cremet konsistens.
Smag til, drys med persille, og servér straks med sprøde bønner, grofthakket persille, cremefraiche og ristet rugbrød. Hvis suppen bliver kold, kan den hurtigt varmes op i en gryde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk