Jordskokkesuppe med porrer, sprød parmaskinke og rugbrødscroutoner
6. august 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Man kan lave den mest fantastiske suppe på jordskokker. Spar ikke på bouillon eller salt, og sørg for lækker topping i form af sprødstegt parmaskinke og rugbrødscroutoner.
Ingredienser
Udstyr
kødsnor
Sådan gør du
Skrub eller skræl jordskokker og kartofler, og skær dem i grove stykker. Rens porrerne, og hak dem groft.
Steg porrerne i olie i en gryde i nogle minutter. Tilsæt jordskokker og kartofler. Riv skallen, og pres citronen. Bind lidt snor omkring timianbundtet.
Hæld bouillon i gryden, og tilsæt timianbuket og citronsaft og citronskal. Lad suppen koge i 30 minutter under låg.
Fjern timianbuketten, og blend suppen direkte i gryden med en stavblender. Smag suppen til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Skær rugbrød i tern, og vend dem med olie, salt og friskhakket timian. Læg rugbrødsternene på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem sprøde i ovnen i 8-10 minutter.
Læg parmaskinken på en anden bageplade med bagepapir, og steg skinken sprød i ovnen i 8-10 minutter sammen med rugbrødet.
Servér suppen med rugbrødscroutoner og sprød parmaskinke.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på cremet jordskokkesuppe
Powered by Froala Editor