Jordskokkesuppe med perlebyg og æbleknas
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Lun dig selv på en forførende og cremet jordskokkesuppe, der er nem at lave og mætter godt.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl jordskokker og kartofler, og skær begge dele i små tern. Pil løget, og hak det groft.
Opvarm en stor gryde med olie, og steg jordskokker, kartofler og løg ganske kort, uden at de tager farve. Tilsæt bouillon, bring det i kog, og lad det koge i ca. 20 minutter, til grøntsagerne er helt møre.
Kog perlebyggen efter anvisningen på pakken, mens grøntsagerne koger møre.
Kom flødeost i suppen, og blend den jævn og glat med en stavblender direkte i gryden. Varm suppen godt igennem, og smag til med æblecidereddike, salt og peber.
Tænd ovnen på 225º. Bred skinkeskiverne ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem gyldne og sprøde i ovnen i 5-6 minutter.
Bræk den sprøde skinke i små stykker. Skær æblerne i bittesmå tern, og vend dem med skinke og plukket kørvel.
Anret suppen i dybe tallerkener, og drys med æbleknas og perlebyg.
Tip!
Prøv en anden dag at lave f.eks. pastinaksuppe eller persillerodssuppe ud fra samme opskrift. Så skal du bare erstatte jordskokkerne med samme mængde af den valgte rodfrugt og evt. anvende lidt mere bouillon, til suppen har den ønskede konsistens.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk