Jordskokkesuppe med kokosmælk
6. december 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Den nøddeagtige smag fra jordskokker komplementeres fint af den fede kokosmælk og knasende croutoner på toppen.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær jordskokker og kartofler i tern. Svits dem sammen med finthakket løg i olie i et par minutter.
Hæld bouillon over, og lad det simre ved svag varme under låg i ca. 20 minutter.
Blend suppen direkte i gryden med en stavblender. Hæld kokosmælk i, og varm suppen igennem.
Smag til med salt, peber og limesaft. Servér med klippet purløg og croutoner på toppen.
Tip!
Køb en pakke færdige croutoner, eller lav dem selv ved at riste brødtern, der er vendt med olie og krydderier, i ovnen ca. 15 minutter ved 175° varmluft.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk