Jordskokkesuppe med kammuslinger og sprød salat
1. juni 2018
af
Rune Toft.
Foto: Line Falck
I dette måltid er der skruet helt op for jordskokkerne! Den knasende jordskokkesalat kan både bruges som topping på suppen eller som friskt tilbehør.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Skræl jordskokkerne, og skær dem i tynde skiver. Bland jordskokker, olie, salt og peber. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem sprøde og møre i ovnen i ca. 30 minutter.
Hak hasselnødderne groft, og bag dem i ovnen i 8-10 minutter.
Skyl og hak persillen. Skyl pæren, halvér den, og fjern kernehuset. Skær den i tynde skiver. Vend de afkølede jordskokker med hasselnødder, pære og persille til en sprød salat.
Skyl og rens jordskokker til suppen, og skær dem i grove tern. Pil og hak løg og hvidløg. Hak timian, og steg timian, jordskokker, løg og hvidløg i olie i en gryde.
Skræl kartoflen, og skær den i tern. Hæld bouillon og kartoffeltern i gryden, og lad suppen koge i ca. 20 minutter, til kartoffelternene er møre.
Tag suppen af varmen, og blend den med en stavblender. Tilsæt fløde, og smag til med citronsaft, salt og peber. Justér evt. konsistensen med vand.
Steg kammuslingerne i olie på en meget varm pande i ca. 2 minutter på hver side. Krydr dem med salt og peber, og servér dem som tilbehør til suppen sammen med jordskokkesalat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på cremet jordskokkesuppe
Powered by Froala Editor