Jordskokkesuppe med bacon-gulerodsdrys
27. oktober 2020
af
Pia Andreassen.
Foto: Martin Tanggaard
Jordskokker giver denne suppe den dejligste smag, og baconen på toppen tilfører det sprøde bid, der sætter prikken over i'et.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl jordskokker og kartofler, og skær dem i mindre stykker. Pil og hak løg. Sautér grøntsagerne i olie i ca. 5 minutter.
Pil og hak hvidløg, hæld det i gryden, og sautér yderligere 20 sekunder. Hæld bouillon ved, og lad det simre under låg i 20 minutter.
Blend suppen glat. Tilsæt fløde, og varm den op på ny. Smag til med citronsaft, salt og godt med peber.
Skræl guleroden, skær den i små tern, og steg den mør sammen med bacon på en pande. Fordel suppen i tallerkener.
Drys baconblandingen, purløg og basilikum på, og servér straks, evt. med flute til.
Tip!
Du kan erstatte bacon med stegte kammuslinger eller ristet chorizopølse
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk