Jordskokkesuppe med æble og persilleolie
17. november 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Lea Kaae Hansen, Skovdal Nordic
Jordskokkesuppen får en dejlig frisk smag af saftige æbler og syrlig-sød æblecidereddike, som rundes af med et godt skvæt fløde.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl jordskokkerne og bagekartoflen, og skær dem i tern. Skyl æblerne, og skær dem i tern (fjern kernehuset).
Læg jordskokker, kartoffel og æbler i en gryde, og tilsæt bouillon. Bring det hele i kog.
Tilsæt en skyllet persillekvist og æblecider, og lad blandingen simre i gryden i ca. 30 minutter under låg.
Fjern persillekvisten, og rør fløde i suppen. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden, til den er helt jævn. Kog op, og smag til med salt og peber.
Skyl og tør persillebladene. Blend persille og olivenolie godt sammen i en blender eller foodprocessor.
Anret den rygende varme suppe i skåle eller tallerkener, og dryp med persilleolie.
Tip!
Piskefløden runder smagen af og gør suppen cremet, men hvis du vil spare lidt på kalorierne, kan du i stedet bruge madlavningsfløde 18 %.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på jordskokkesuppe
Powered by Froala Editor