Jordskokkesuppe med æble og persilleolie

17. november 2020 af .

Foto: Lea Kaae Hansen, Skovdal Nordic

Jordskokkesuppen får en dejlig frisk smag af saftige æbler og syrlig-sød æblecidereddike, som rundes af med et godt skvæt fløde.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl jordskokkerne og bagekartoflen, og skær dem i tern. Skyl æblerne, og skær dem i tern (fjern kernehuset).
Læg jordskokker, kartoffel og æbler i en gryde, og tilsæt bouillon. Bring det hele i kog.
Tilsæt en skyllet persillekvist og æblecider, og lad blandingen simre i gryden i ca. 30 minutter under låg.
Fjern persillekvisten, og rør fløde i suppen. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden, til den er helt jævn. Kog op, og smag til med salt og peber.
Skyl og tør persillebladene. Blend persille og olivenolie godt sammen i en blender eller foodprocessor.
Anret den rygende varme suppe i skåle eller tallerkener, og dryp med persilleolie.

Tip!

Piskefløden runder smagen af og gør suppen cremet, men hvis du vil spare lidt på kalorierne, kan du i stedet bruge madlavningsfløde 18 %.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar