Jordbærtrifli
25. juli 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Jordbærtrifli er en klassisk sommerdessert, som er nem at lave og nem at nyde! Har du ikke mandellikør, kan du dryppe lidt sherry, cognac eller portvin over makronerne.
Bemærk
Afkøling: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør græsk yoghurt sammen med flormelis og vaniljepulver. Pisk fløden til skum, og vend det i yoghurtcremen.
Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Knus makronerne.
Fordel lidt knuste makroner i bunden af 4 portionsglas, og dryp med 1 tsk. mandellikør.
Fordel jordbærstykker oven på makronerne efterfulgt af et lag yoghurtcreme. Gentag med endnu et lag på samme måde.
Sæt triflierne på køl i mindst 1 time, og pynt med skyllet frisk citronmelisse lige før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk