Jordbærtærter med lemoncurd og marengs

Bag 4 små eller 1 stor tærte – uanset hvad smager de forrygende med friske jordbær, sprød bund, syrlig lemoncurd og masser af blød marengs.

Ingredienser

Udstyr

Creme brulé-brænder

Sådan gør du

Kør mel, smør og flormelis i en foodprocessor til ensartet konsistens. Tilsæt æggeblomme, og kør kort, til dejen blot har samlet sig.
Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 30 minutter.
Tænd ovnen på 180°. Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord, og fordel den i smurte tærteforme. Læg et stykke bagepapir over bundene, og bag dem i 6 minutter.
Fjern bagepapiret, og bag bundene i yderligere 12-14 minutter, til de er gyldne. Afkøl helt på en bagerist.
Pisk hviderne stive i en skål. Tilsæt sukker og vaniljesukker, og pisk i 5-10 minutter, til sukkeret er helt opløst, og marengsen er stiv og blank. Fyld marengsen i en sprøjtepose.
Skyl, og tør jordbærrene, nip haserne af, og skær dem i kvarter.
Fordel lemoncurd i tærtebundene, læg jordbær oven på, og sprøjt marengs over. Brænd dem let med en creme brulé-brænder, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
25. september 2020 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar