Jordbærtærter med lemoncurd og marengs
25. september 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Bag 4 små eller 1 stor tærte – uanset hvad smager de forrygende med friske jordbær, sprød bund, syrlig lemoncurd og masser af blød marengs.
Ingredienser
Udstyr
Creme brulé-brænder
Sådan gør du
Kør mel, smør og flormelis i en foodprocessor til ensartet konsistens. Tilsæt æggeblomme, og kør kort, til dejen blot har samlet sig.
Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 30 minutter.
Tænd ovnen på 180°. Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord, og fordel den i smurte tærteforme. Læg et stykke bagepapir over bundene, og bag dem i 6 minutter.
Fjern bagepapiret, og bag bundene i yderligere 12-14 minutter, til de er gyldne. Afkøl helt på en bagerist.
Pisk hviderne stive i en skål. Tilsæt sukker og vaniljesukker, og pisk i 5-10 minutter, til sukkeret er helt opløst, og marengsen er stiv og blank. Fyld marengsen i en sprøjtepose.
Skyl, og tør jordbærrene, nip haserne af, og skær dem i kvarter.
Fordel lemoncurd i tærtebundene, læg jordbær oven på, og sprøjt marengs over. Brænd dem let med en creme brulé-brænder, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk jordbærtærte-opskrift