Jordbærtærte med vaniljecreme og estragonstøv
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Den klassiske jordbærtærte i en moderne udgave med skøn vaniljecreme og estragonstøv.
Bemærk
Hviletid: I alt ca. 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
en tærteform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Hæld melet i en skål, og smuldr med smørret. Tilsæt flormelis, og saml dejen med sammenpisket æg – sørg for ikke at ælte for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 180°. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle, og læg den i en smurt tærteform. Bag den i ovnen i 12-14 minutter. Lad den afkøle. Smelt chokoladen over vandbad, og pensl chokoladen på tærtebunden.
Bred estragon ud på en bageplade, og tør den i eftervarmen i ovnen. Blend den helt tørre estragon med flormelis til helt fint støv i en minihakker.
Rør æggeblomme, majsstivelse, sukker og vaniljekorn sammen. Bring mælken i kog. Kom den kogende mælk i æggeblandingen under omrøring. Hæld hele blandingen tilbage i gryden, og bring det forsigtigt i kog, så det tykner.
Hæld cremen i en beholder, og sæt den på køl. Pisk fløden til skum, og fold den forsigtigt i den afkølede creme. Fordel den på tærtebunden.
Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i skiver på langs. Anret dem på tærten, og drys med estragonstøv.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk