Jordbærtærte med ribs og creme

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Jordbærtærten er fyldt med en lækker fransk mandelcreme (frangipane),som giver tærten et næsten konfektagtigt indre.

Bemærk
Hviletid, dej: ½ time. Bagetid: I alt 35-40 minutter.

Ingredienser

Udstyr

en aflang tærteform

Sådan gør du

Kør smør, flormelis, salt og hvedemel sammen i en foodprocessor/blender, til konsistensen er som rasp. Alternativt kan du smuldre smørret i de tørre ingredienser med fingrene.
Tilsæt æg og vand, og blend ganske kort, til dejen samler sig. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i ½ time.
Tænd ovnen på 180°. Rul mørdejen tyndt ud på et meldrysset bord, og læg den i en smurt form, så dejen dækker bund og kanter.
Prik dejen med en gaffel, og fold stykker af alufolie omkring kanterne, så de ikke glider ned under bagninen.
Bag tærtebunden i ovnen i 10 minutter. Afkøl på en bagerist.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk smør, sukker, vaniljekorn, æg og mandelmel til en jævn creme.
Smør tærtebunden med jordbærmarmelade, og fordel mandelcremen ovenpå.
Skær jordbærrene i kvarte. Fordel jordbær og ribs oven på mandelcremen, og bag tærten i ovnen i 25-30 minutter. Servér helt kold.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar