Jordbærtærte med ribs og creme
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Jordbærtærten er fyldt med en lækker fransk mandelcreme (frangipane),som giver tærten et næsten konfektagtigt indre.
Bemærk
Hviletid, dej: ½ time. Bagetid: I alt 35-40 minutter.
Ingredienser
Udstyr
en aflang tærteform
Sådan gør du
Kør smør, flormelis, salt og hvedemel sammen i en foodprocessor/blender, til konsistensen er som rasp. Alternativt kan du smuldre smørret i de tørre ingredienser med fingrene.
Tilsæt æg og vand, og blend ganske kort, til dejen samler sig. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i ½ time.
Tænd ovnen på 180°. Rul mørdejen tyndt ud på et meldrysset bord, og læg den i en smurt form, så dejen dækker bund og kanter.
Prik dejen med en gaffel, og fold stykker af alufolie omkring kanterne, så de ikke glider ned under bagninen.
Bag tærtebunden i ovnen i 10 minutter. Afkøl på en bagerist.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk smør, sukker, vaniljekorn, æg og mandelmel til en jævn creme.
Smør tærtebunden med jordbærmarmelade, og fordel mandelcremen ovenpå.
Skær jordbærrene i kvarte. Fordel jordbær og ribs oven på mandelcremen, og bag tærten i ovnen i 25-30 minutter. Servér helt kold.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Den bedste jordbærtærte opskrift!