Jordbærtærte med mazarinfyld og ricottacreme

En moderniseret jordbærtærte med en grovere bund, mazarinfyld, chokolade og ricottacreme. Kombinationen er helt uimodståelig.

Ingredienser

Udstyr

en springform, 24 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 150°. Bland mandelmel, havregryn og bagepulver i en skål, og tilsæt smør i små tern. Smuldr smørret ud i melet, og tilsæt sukker og æg. Rør det ud i melet med en gaffel, og saml herefter dejen.
Smør evt. tærteformen, og tryk dejen ud i formen og op ad kanterne i et jævnt, tyndt lag. Forbag tærtebunden i 10 minutter, til den er gylden.
Blend alle ingredienserne i en foodprocessor, indtil massen er helt glat. Hæld mazarinmassen over den forbagte tærtebund, og bag tærten i ovnen i yderligere 15 minutter, til overfladen er gylden. Det gør ingenting, at den hæver op.
Smelt forsigtigt chokoladen over vandbad, og fordel det oven på mazarinfyldet. Sæt tærten i køleskabet, til chokoladen er stivnet.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk ricotta, fløde og vaniljekorn sammen til en luftig masse. Smag til med ahornsirup.
Fordel ricottacremen oven på chokoladen.
Rens jordbærrene, og skær dem i skiver. Fordel dem oven på kagen. Opbevar tærten på køl indtil servering.

Tip!

Mandelessensen forstærker marcipansmagen, men kan evt. udelades.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
7. juni 2019 af .

Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar