Jordbærtærte med chokolade
1. juni 2018
af
Louisa Lorang.
Foto: AOP
Jordbærtærte med chokolade smager himmelsk, og denne opskrift er rigtig nem og hurtig. Lav tærten dagen før – det bliver den kun bedre af.
Bemærk
Hviletid: 3 timer, gerne natten over.
Ingredienser
Udstyr
en tærteform, 35 x 12 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 185°. Bland mel, sukker og salt sammen. Skær smørret i terninger, og smuldr det sammen med melet.
Smør en tærteform med smør, og tryk dejen i formen. Den må gerne stikke lidt op over kanten.
Prik dejen med en gaffel, og bag den i ca. 15 minutter, til den er gennembagt. Trim kanten med en skarp kniv.
Hak chokoladen groft. Skrab den hakkede chokolade ned på den varme tærtebund, og fordel den, så der er chokolade over hele bunden.
Lad tærtebunden køle helt af i køleskab, ind du samler din jordbærtærte.
Varm fløde op i en kasserolle til lige under kogepunktet. Hak chokoladen, og kom den i den varme fløde.
Lad massen køle og tykne en smule, og fordel den derefter i den afkølede tærte.
Rens og nip jordbærrene, og sæt dem forsigtigt i chokolademassen. Hak pistacienødderne, og drys dem over jordbærtærten.
Sæt den færdige jordbærtærte koldt i mindst 3 timer, og gerne natten over.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk