Jordbærsuppe med hvid chokoladecreme og crunch
6. august 2018
af
Mikkel Karstad.
Foto: AOP
Jordbær klæder det meste, og denne smukke, røde suppe er bestemt ingen undtagelse! I opskriften bages jordbærrene og serveres med hvid chokoladecreme og ristet rugbrød. Mums!
Bemærk
Trækketid, jordbær: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Riv skallen fint, og pres saften af citronen. Skyl jordbærrene, og nip blomsterne af. Læg jordbærrene i et ildfast fad, drys med sukker, citronsaft og citronskal. Lad jordbærrene trække i 30 minutter, inden de skal i ovnen.
Bag jordbærrene ved 100° i ca. 30 minutter, så de smider lidt af væsken, men stadig holder form og farve. Tag jordbærrene ud af ovnen, og sæt dem på køl.
Lun fløden op i en gryde, hak chokoladen groft, og når fløden er lun, trækkes gryden fra varmen, og chokoladen tilsættes under grundig omrøring, indtil den er helt smeltet.
Hæld cremen i en skål, og sæt den i køleskabet, til den er kølet helt af.
Skær rugbrødet i små stykker, og rist dem stille og roligt på en tør pande, indtil det er helt sprødt og gyldent.
Tilsæt til sidst honning og lidt salt, og vend godt rundt, så rugbrødet bliver jævnt karamelliseret. Tag rugbrødet af panden, og lad det køle af.
Servér den kolde jordbærsuppe med lidt hvid chokoladecreme og ristet rugbrød, og drys til sidst med citronverbena.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk