Jordbærsorbet med mynte
6. juli 2023
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Tryl søde og solmodne jordbær om til en frisk jordbærsorbet, der fungerer perfekt som afslutning på en skøn sommermiddag.
Bemærk
Hvis du ønsker en helt glat sorbet uden jordbærkerner, kan du sigte den kogte puré igennem en sigte.
Frysetid: 45 minutter
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i kvarter. Pluk myntebladene, og hak dem fint (svarende til 1½ spsk.).
Bring vand og sukker i kog i en gryde. Tilsæt jordbær og honning, og lad det koge i 2 minutter. Tilsæt fintrevet citronskal citronsaft.
Blend jordbær og sukkerlage med en stavblender til jævn konsistens.
Afkøl sorbetmassen, og tilsæt mynte. Kør blandingen til sorbet-konsistens i en ismaskine, eller hæld det i en skål, sæt den i fryseren, og rør rundt hver halve time, til massen har konsistens som sorbet.
Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i kvarter. Anret jordbærsorbetten i små glas med friske jordbær og mynte. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk