Jordbærsoftice i chokoladevafler
23. august 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Opskriften er så nem, at selv softice-novicer kan være med. Det kræver hverken ismaskine eller besværlige teknikker for at lave denne uimodståelige jordbærsoftice.
Bemærk
Frysetid: 30 minutter
Ingredienser
Sådan gør du
Blend jordbær, mascarpone, vanilje og honning sammen i en foodprocessor til cremet konsistens. Rør hurtigt yoghurt i massen, så den ikke smelter.
Sæt straks isen i fryseren i ca. 30 minutter, eller til den har konsistens som softice.
Smelt chokoladen, og pensl vaflerne indeni med smeltet chokolade. Der må gerne ligge et ekstra tykt lag helt i bunden, og chokoladen må gerne komme lidt ud over kanten. Lad chokoladen sætte sig.
Fyld vaflerne med jordbærsoftice, og servér straks, evt. med friske jordbær.
Tip!
Brug gerne jordbær, du selv renser, skærer og fryser. Så slipper du for at koge de færdigfrosne bær op for at undgå bakterier.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk