Jordbærsnitter med kokos

20. juni 2022 af .

Foto: Stine Christiansen

Små skønne snitter med jordbærkompot og kokostopping med hvid chokolade. Den perfekte snitte til skov- og strandturen.

Ingredienser

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland vaniljekorn, hvedemel og sukker i en skål. Smuldr smørret i blandingen, og saml dejen med æg.
Ælt hurtigt dejen sammen, form den til en flad kugle, og pak den ind i husholdningsfilm. Lad den hvile i køleskabet i mindst 30 minutter.
Skyl og nip jordbær, og skær dem i helt små stykker. Vend dem i en blanding af sukker og majsstivelse, og kog dem herefter i en gryde ved svag varme, til de er møre. Lad kompotten afkøle helt.
Rul mørdejen ud til en firkant med en tykkelse på 5 mm på et meldrysset stykke bagepapir, og træk det over på en bageplade. Smør mørdejsbunden med jordbærkompot.
Tænd ovnen på 200°. Hak chokoladen fint, og rør den sammen med smør, sukker, æg og kokosmel.
Fordel kokosblandingen oven på jordbærkompotten, og bag kagen i ovnen i ca. 20 minutter, til kokostoppingen er gylden. Lad kagen afkøle let på en bagerist, og skær herefter kagen i små snitter.

Tip!

Kagerne holder sig fint et par dage på køl, men kan også fryses ned til senere.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar