Jordbærsnitter med kokos
20. juni 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Små skønne snitter med jordbærkompot og kokostopping med hvid chokolade. Den perfekte snitte til skov- og strandturen.
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland vaniljekorn, hvedemel og sukker i en skål. Smuldr smørret i blandingen, og saml dejen med æg.
Ælt hurtigt dejen sammen, form den til en flad kugle, og pak den ind i husholdningsfilm. Lad den hvile i køleskabet i mindst 30 minutter.
Skyl og nip jordbær, og skær dem i helt små stykker. Vend dem i en blanding af sukker og majsstivelse, og kog dem herefter i en gryde ved svag varme, til de er møre. Lad kompotten afkøle helt.
Rul mørdejen ud til en firkant med en tykkelse på 5 mm på et meldrysset stykke bagepapir, og træk det over på en bageplade. Smør mørdejsbunden med jordbærkompot.
Tænd ovnen på 200°. Hak chokoladen fint, og rør den sammen med smør, sukker, æg og kokosmel.
Fordel kokosblandingen oven på jordbærkompotten, og bag kagen i ovnen i ca. 20 minutter, til kokostoppingen er gylden. Lad kagen afkøle let på en bagerist, og skær herefter kagen i små snitter.
Tip!
Kagerne holder sig fint et par dage på køl, men kan også fryses ned til senere.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk