Jordbærsemifreddo
1. august 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Semifreddo betyder halvfrossen på italiensk, og det er netop den konsistens, desserten skal have ved servering.
Bemærk
Frysetid: 2 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i små stykker, og vend dem i sukker. Lad dem trække, imens du gør resten klar.
Del æggene i hvider og blommer i 2 skåle. Pisk hviderne stive med en elpisker i en skål. Drys sukkeret i, og pisk videre til en luftig marengs.
Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål. Pisk sukkersaften fra jordbærrene sammen med æggeblommerne med en elpisker i en stor skål.
Vend jordbærrene i og derefter flødeskum og marengsmassen. Knus marengskyssene, og bland dem i iscremen.
Sæt den i fryseren i et par timer, til kanten er fast, og midten stadig er blød. Fordel isen i bægre, og pynt med friske jordbær. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk