Jordbærmoussekage på nøddebund
6. september 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Den søde jordbærmousse er let og luftig og giver en god kontrast til den tætte nøddefyldte bund.
Bemærk
Afkøling: Mindst 6 timer
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 20 cm. i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Læg bagepapir i formen, og smør kanterne. Smelt smørret i en gryde, og afkøl det en smule.
Blend mandler, nødder og havrekiks i en foodprocessor eller minihakker, til det har konsistens som groft mel.
Hæld blandingen over i en skål, og tilsæt sukker, bagepulver og salt. Vend æggehvider, smeltet smør og grofthakket chokolade i dejen, til den er ensartet.
Hæld dejen i formen, og bag bunden i ovnen i 25 minutter, til den er gylden. Afkøl den helt på en bagerist.
Udblød husblas i en skål med koldt vand i 10 minutter.
Skyl og nip jordbær, og skær dem i mindre stykker. Kog jordbær og sukker i en gryde i 5 minutter, og sigt jordbærrene fra i en si over en skål, så jordbærsaften løber ned i skålen.
Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme jordbærsaft. Afkøl jordbærsaften let.
Pisk fløden til let skum, og vend den forsigtigt sammen med jordbærsaften ad 3 omgange.
Fordel jordbærmoussen oven på nøddebunden, dæk kagen til, og sæt den på køl i mindst 6 timer – gerne til næste dag.
Tag kagen forsigtigt ud af formen, og anret den på et fad. Pynt kagen med hele og halve jordbær, hakket mælkechokolade samt evt. rød skovsyre.
Tip!
Tip: Hvis du vil have pæne og lige kanter på kagen, kan du beklæde indersiden af formen med lagkageplast, inden du hælder jordbærmoussen oven på kagen. Sæt gerne kagen i fryseren til næste dag, og fjern lagkageplasten, mens kagen er frossen. Lad kagen tø op på køl i 2-3 timer før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk