Jordbærmousse med peber

16. august 2020 af .

Foto: Julie Polar de Greeve

Giv den klassiske jordmærmousse et lille skud peber, der overrasker smagsløgene og giver desserten lidt kant.

Bemærk
Frysetid: Mindst 2 timer.

Ingredienser

Udstyr

6 små silikoneforme

Sådan gør du

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Skyl og nip jordbærrene.
Kog vaniljestang, vaniljekorn, jordbær, sukker, citronsaft og peberkorn langsomt op til kogepunktet i en gryde under låg. Lad det simre, til sukkeret er opløst.
Tag gryden af varmen, og sigt jordbærkompotten, så kun den rene jordbærsaft er tilbage.
Knug vandet af husblassen, og rør den ud i den varme jordbærsaft, indtil husblassen er opløst. Lad massen afkøle, til den er lun.
Pisk fløden til let skum. Vend flødeskummet i den lune jordbærsaft ad 3 omgange.
Hæld jordbærmoussen i en sprøjtepose, og fordel den i silikoneformene. Sæt dem i fryseren i mindst 2 timer eller i køleskabet i 4 timer.
Vend mousserne ud på desserttallerkner, og servér med lidt friskkværnet rosa peber og evt. spiselige blomster.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar