Jordbærmousse med peber
16. august 2020
af
Julie Polar de Greeve.
Foto: Julie Polar de Greeve
Giv den klassiske jordmærmousse et lille skud peber, der overrasker smagsløgene og giver desserten lidt kant.
Bemærk
Frysetid: Mindst 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
6 små silikoneforme
Sådan gør du
Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Skyl og nip jordbærrene.
Kog vaniljestang, vaniljekorn, jordbær, sukker, citronsaft og peberkorn langsomt op til kogepunktet i en gryde under låg. Lad det simre, til sukkeret er opløst.
Tag gryden af varmen, og sigt jordbærkompotten, så kun den rene jordbærsaft er tilbage.
Knug vandet af husblassen, og rør den ud i den varme jordbærsaft, indtil husblassen er opløst. Lad massen afkøle, til den er lun.
Pisk fløden til let skum. Vend flødeskummet i den lune jordbærsaft ad 3 omgange.
Hæld jordbærmoussen i en sprøjtepose, og fordel den i silikoneformene. Sæt dem i fryseren i mindst 2 timer eller i køleskabet i 4 timer.
Vend mousserne ud på desserttallerkner, og servér med lidt friskkværnet rosa peber og evt. spiselige blomster.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk