Jordbærlagkage

28. august 2020 af .

Foto: PHILIP HOEPNER

Få ting er så sommerlige som en klassisk jordbærlagkage. Den her lækre kage er hurtig at bage og endnu hurtigere at spise op.

Ingredienser

Udstyr

Udstyr
Springform, ca. 24 cm Ø

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt i en skål med en håndmikser i 3 minutter.
Sigt mel, kartoffelmel og bagepulver i dejen med en sigte, og vend forsigtigt ingredienserne sammen med en dejskraber.
Dæk bunden af en springform, ca. 24 cm Ø, med bagepapir. Smør siderne af formen med smør, og klip et aflangt stykke bagepapir, og sæt fast på siderne af den.
Hæld dejen i formen. Bag kagen i bunden af ovnen i 35-40 minutter. Køl bunden af, inden du tager den ud af formen.
Skær forsigtigt den afkølede kage igennem med en lang, savtakket brødkniv, så du får i alt 2 lagkagebunde.
Pisk flødeskummet luftigt med en håndmikser i en skål.
Tilsæt cremefraiche. Vask citronen, og riv skallen i skålen. Pisk forsigtigt ingredienserne sammen til en ensartet creme.
Skyl og nip halvdelen af jordbærrene. Skær jordbærrene i skiver.
Fordel halvdelen af cremen på den nederste kagebund. Fordel jordbærskiverne over cremen, og læg den anden kagebund over.
Fordel resten af cremen på toppen af kagen.
Skyl resten af jordbærrene, og dup dem tørre med køkkenrulle. Fordel jordbærrene på toppen af kagen sammen med spiselige blomster. Opbevar kagen i køleskabet, indtil den skal serveres.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar