Jordbærkoldskål med lakrids
1. juni 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Nyd koldskålen på traditionel vis, eller servér den i et glas med sugerør.
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk æggeblommer og sukker godt sammen med en elpisker til en lys og luftig masse.
Riv skallen, og pres saften af citronen. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og rør dem i æggemassen sammen med citronskal, -saft og tykmælk til en ensartet koldskål.
Rens jordbærrene, og blend dem sammen med kærnemælken.
Rør den blendede jordbærmasse i koldskålen, og stil den i køleskabet, til den skal serveres.
Servér jordbærkoldskålen kold med et drys lakridspulver på toppen.
Tip!
Du kan bruge alle slags bær og blød frugt til at give koldskålen smag og farve. Prøv en anden gang med f.eks. hindbær, blåbær, nektariner eller netmelon.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Klassisk koldskåls-opskrift