Jordbærkoldskål med honning-croutoner
27. juli 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Forkæl den klassiske koldskål med søde jordbær og sprøde croutoner vendt med honning.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i halve.
Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt med en elpisker i en skål.
Blend jordbær med kærnemælk, fløde og lidt citronsaft i en blender. Hæld blandingen i skålen med æggesnapsen, og bland godt sammen.
Skær brødet i tern, og steg dem gyldne i smør på en pande. Tilsæt honning, vend rundt, og steg i yderligere et par minutter, til de karamelliserer let.
Tag croutonerne af panden, og afkøl let.
Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i kvarter. Skyl mynten, og pluk den groft.
Anret jordbærkoldskål i skåle, og top med honning-croutoner, friske jordbær og mynte. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk