Jordbærkoldskål med bagte rabarber
Jordbær giver koldskålen den fineste lyderøde farve! Servér den gode ret med lakridscrumble og bagte rabarber. Dét er en god sommerdessert.

31-60 min.
(0)
15. juli 2019 af Cecilie SvenssonFoto: Stine Christiansen
Ingredienser
personer
Bagte rabarber
- rabarber
- 300 g
- sukker
- 60 g
- vaniljesukker
- 1 spsk.
Jordbærkoldskål
- vaniljestænger
- 1
- usprøjtet citroner
- 1
- pasteuriserede æggeblommer
- 4
- flormelis
- 6 spsk.
- ymer
- 3 dl
- økologisk kærnemælk
- 1 liter
- jordbær
- 300 g
Lakridscrumble
- vaniljestænger
- 1
- smør
- 125 g
- flormelis
- 100 g
- havregryn
- 75 g
- hvedemel
- 100 g
- usødet lakridspulver
- 1 spsk.
Til servering
- piskefløde
- ½ liter
- spiselige blomster (fx appelsintagetes)
- 1 håndfulde
- jordbær
- 10
Sådan gør du
Bagte rabarber
Tænd ovnen på 180°. Skær rabarberne i stykker på ca. 2-3 cm, og læg dem i et ovnfast fad. Drys med sukker og vaniljesukker.
Bag dem i ca. 20-30 minutter – de skal være møre, men ikke udsplattede. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle helt ned.
Jordbærkoldskål
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Riv citronskallen fint, og pres saften af citronen. sprød crumble.
Pisk æggeblommer, flormelis, vaniljekorn og citronskal til en tyk og cremet æggesnaps, og vend ymer og kærnemælk i.
Pil jordbærrene, og blend dem med koldskålen. Lad den blive kold i køleskabet ca. ½ time.
Lakridscrumble
Tænd ovnen på 200°. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland dem med de øvrige ingredienser – brug fingrene, så massen ligner grove krummer.
Fordel crumblen på en bageplade med bagepapir, og bag den i ca. 15 minutter, eller til den er gylden. Lad den køle af, og løsn den i mindre stykker.
Servering
Pisk fløden til en let flødeskum, og læg den på toppen af koldskålen sammen med de bagte rabarber, jordbær og lakridscrumble. Top med fine spiselige blomster.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Se også: Hjemmelavet kærnemælkskoldskål