Jordbærkoldskål med bagte rabarber
15. juli 2019
af
Cecilie Svensson.
Foto: Stine Christiansen
Jordbær giver koldskålen den fineste lyderøde farve! Servér den gode ret med lakridscrumble og bagte rabarber. Dét er en god sommerdessert.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Skær rabarberne i stykker på ca. 2-3 cm, og læg dem i et ovnfast fad. Drys med sukker og vaniljesukker.
Bag dem i ca. 20-30 minutter – de skal være møre, men ikke udsplattede. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle helt ned.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Riv citronskallen fint, og pres saften af citronen. sprød crumble.
Pisk æggeblommer, flormelis, vaniljekorn og citronskal til en tyk og cremet æggesnaps, og vend ymer og kærnemælk i.
Pil jordbærrene, og blend dem med koldskålen. Lad den blive kold i køleskabet ca. ½ time.
Tænd ovnen på 200°. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland dem med de øvrige ingredienser – brug fingrene, så massen ligner grove krummer.
Fordel crumblen på en bageplade med bagepapir, og bag den i ca. 15 minutter, eller til den er gylden. Lad den køle af, og løsn den i mindre stykker.
Pisk fløden til en let flødeskum, og læg den på toppen af koldskålen sammen med de bagte rabarber, jordbær og lakridscrumble. Top med fine spiselige blomster.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Hjemmelavet kærnemælkskoldskål