Jordbærkoldskål med bagte rabarber

Jordbær giver koldskålen den fineste lyderøde farve! Servér den gode ret med lakridscrumble og bagte rabarber. Dét er en god sommerdessert.

Jordbærkoldskål med bagte rabarber
31-60 min.

(0)

15. juli 2019 af Cecilie SvenssonFoto: Stine Christiansen

Ingredienser

personer

Bagte rabarber

rabarber
300 g
sukker
60 g
vaniljesukker
1 spsk.

Jordbærkoldskål

vaniljestænger
1
usprøjtet citroner
1
pasteuriserede æggeblommer
4
flormelis
6 spsk.
ymer
3 dl
økologisk kærnemælk
1 liter
jordbær
300 g

Lakridscrumble

vaniljestænger
1
smør
125 g
flormelis
100 g
havregryn
75 g
hvedemel
100 g
usødet lakridspulver
1 spsk.

Til servering

piskefløde
½ liter
spiselige blomster (fx appelsintagetes)
1 håndfulde
jordbær
10

Sådan gør du

Bagte rabarber

Tænd ovnen på 180°. Skær rabarberne i stykker på ca. 2-3 cm, og læg dem i et ovnfast fad. Drys med sukker og vaniljesukker.
Bag dem i ca. 20-30 minutter – de skal være møre, men ikke udsplattede. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle helt ned.

Jordbærkoldskål

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Riv citronskallen fint, og pres saften af citronen. sprød crumble.
Pisk æggeblommer, flormelis, vaniljekorn og citronskal til en tyk og cremet æggesnaps, og vend ymer og kærnemælk i.
Pil jordbærrene, og blend dem med koldskålen. Lad den blive kold i køleskabet ca. ½ time.

Lakridscrumble

Tænd ovnen på 200°. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland dem med de øvrige ingredienser – brug fingrene, så massen ligner grove krummer.
Fordel crumblen på en bageplade med bagepapir, og bag den i ca. 15 minutter, eller til den er gylden. Lad den køle af, og løsn den i mindre stykker.

Servering

Pisk fløden til en let flødeskum, og læg den på toppen af koldskålen sammen med de bagte rabarber, jordbær og lakridscrumble. Top med fine spiselige blomster.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'