Jordbærispinde med hyldeblomst og græsk yoghurt
6. september 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Det er lækkert at have forfriskende ispinde liggende klar i fryseren til en varm og solrig dag.
Bemærk
Frysertid: Mindst: 8 timer
Ingredienser
Udstyr
Udstyr
Ispindeforme
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i halve.
Blend jordbær, vaniljekorn, flormelis, græsk yoghurt, piskefløde og hyldeblomstsaft sammen i en blender til en jævn og glat iscreme. Smag iscremen til med citronsaft.
Fyld iscremen i ispindeforme af silikone eller plastik, og sæt dem i fryseren i mindst 8 timer (gerne til næste dag).
Tag isene forsigtigt ud af formene, og læg dem tilbage i fryseren på et fad med bagepapir, mens du forbereder chokoladen.
Hak chokoladen fint, og smelt den i en skål over vandbad.
Hæld chokoladen i et højt glas, og dyp én is ad gangen i chokoladen, så toppen er dækket.
Drys straks med frysetørrede jordbær, da chokoladen størkner hurtigt. Læg isene tilbage i fryseren indtil servering.
Tip!
Tip: Antallet af is afhænger af størrelsen på dine ispindeforme. Her har vi brugt 12 stk. "mini magnum" ispindeforme fra Silikomart.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk