Jordbæris med mascarpone

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

En god og ærlig jordbærflødeis, som er spækket med friske bær!

Bemærk
Frysetid: Mindst 5-6 timer. Mængde: Ca. 1 l is

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Pres saften af citronen.
Bland jordbær med syltesukker og citronsaft i en gryde, og lad det småkoge i 10-15 minutter, til det ligner syltetøj. Afkøl.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn sammen i en skål med en elpisker til en lys og cremet masse.
Pisk fløden til skum i en anden skål. Pisk mascarpone sammen med æggemassen, og vend flødeskummet i med en ske. Vend til sidst forsigtigt det kolde jordbærsyltetøj i.
Kom iscremen i en fryseegnet beholder, og sæt den i fryseren i mindst 5-6 timer.
Tag isen ud af fryseren ½ time før servering. Skær i skiver, og server med jordbær.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar