Jordbæris med mascarpone
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
En god og ærlig jordbærflødeis, som er spækket med friske bær!
Bemærk
Frysetid: Mindst 5-6 timer. Mængde: Ca. 1 l is
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Pres saften af citronen.
Bland jordbær med syltesukker og citronsaft i en gryde, og lad det småkoge i 10-15 minutter, til det ligner syltetøj. Afkøl.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn sammen i en skål med en elpisker til en lys og cremet masse.
Pisk fløden til skum i en anden skål. Pisk mascarpone sammen med æggemassen, og vend flødeskummet i med en ske. Vend til sidst forsigtigt det kolde jordbærsyltetøj i.
Kom iscremen i en fryseegnet beholder, og sæt den i fryseren i mindst 5-6 timer.
Tag isen ud af fryseren ½ time før servering. Skær i skiver, og server med jordbær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk