Jordbæris i chokoladevafler

20. juni 2022 af .

Foto: Stine Christiansen

En nem jordbæris lavet på kondenseret mælk og friske jordbær, som du kan lave helt uden ismaskine.

Bemærk
Frysetid: 3 timer

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl og nip jordbær, og blend dem sammen med kondenseret mælk og fløde i en blender eller foodprocessor.
Smag iscremen til med lidt citronsaft, og fordel iscremen i en frysetæt beholder. Læg iscremen i fryseren i ca. 3 timer, og rør jævnligt i den, for at undgå iskrystaller.
Hak chokoladen groft, og smelt ⅔ i en skål over vandbad. Rør den smeltede chokolade sammen med det resterende chokolade, til det er smeltet sammen.
Dyp isvaflerne 1 ad gangen i den smeltede chokolade, og lad dem hvile, til chokoladen er stivnet. Sæt dem evt. i høje glas, så chokoladen ikke stødes.
Lav kugler af jordbærisen, og fordel dem i chokoladevaflerne. Drys med frysetørrede jordbær, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar