Jordbæris i chokoladevafler
20. juni 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
En nem jordbæris lavet på kondenseret mælk og friske jordbær, som du kan lave helt uden ismaskine.
Bemærk
Frysetid: 3 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og nip jordbær, og blend dem sammen med kondenseret mælk og fløde i en blender eller foodprocessor.
Smag iscremen til med lidt citronsaft, og fordel iscremen i en frysetæt beholder. Læg iscremen i fryseren i ca. 3 timer, og rør jævnligt i den, for at undgå iskrystaller.
Hak chokoladen groft, og smelt ⅔ i en skål over vandbad. Rør den smeltede chokolade sammen med det resterende chokolade, til det er smeltet sammen.
Dyp isvaflerne 1 ad gangen i den smeltede chokolade, og lad dem hvile, til chokoladen er stivnet. Sæt dem evt. i høje glas, så chokoladen ikke stødes.
Lav kugler af jordbærisen, og fordel dem i chokoladevaflerne. Drys med frysetørrede jordbær, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk