Jordbærgrød med fløde
13. september 2019
af
Julie Polar de Greeve.
Foto: Julie Polar de Greeve
Intet skriger sommer som jordbærgrød med fløde! Den søde dessert er nem at lave og gør alle maver glade efter en omgang grillmad.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og nip jordbær. Kom jordbær og sukker i en gryde. Flæk og tilsæt vaniljestangen. Lad det trække et par timer.
Hæld vand ved, og kog bærrene op. Lad det simre i 10 minutter, til saften er trængt ud.
Si det, og kom bærrene i en skål. Hæld lidt af saften i en kop, og rør majsstivelsen i. Hæld det i gryden til den resterende saft, og kog det igennem under piskning et par minutter.
Pres citronen. Tag gryden af varmen, og rør citronsaften i. Hæld den varme saft over bærrene, og rør rundt. Stil den på køl.
Servér jordbærgrøden med kold fløde, ristede mandelflager og evt. violer
Tip!
Citronsaften får jordbærsmagen frem i grøden.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk