Jordbærgrød med fløde

Intet skriger sommer som jordbærgrød med fløde! Den søde dessert er nem at lave og gør alle maver glade efter en omgang grillmad.

Jordbærgrød med fløde
0-30 min.

(0)

January 16, 2023 af Julie Polar de GreeveFoto: Julie Polar de Greeve

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Citronsaften får jordbærsmagen frem i grøden.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Solmodne jordbær smager bare af sommer! Her får du nogle tips til jordbærgrød.

TIPS TIL JORDBÆRGRØD

  • Jordbærgrøden kan selvfølgelig serveres med fløde eller mælk. Vaniljeis er også virkelig lækkert til, hvis du vil forkæle dig selv eller dine gæster.
  • Du kan jævne grøden med både kartoffelmel eller Maizena. Det vigtige er at du blander vand og stivelse inden du hælder den ned i gryden med jordbærgrøden, ellers kan der dannes klumper, som kan være svære at få rørt ud.
  • Jordbærgrøden kan også laves af frosne bær. Dette er smart, hvis friske bær ikke er i sæson eller du lige har en ekstra pose frosne bær i fryseren, som trænger til at blive brugt. Fremgangsmåden er den samme.
  • Jordbær kan sagtens erstattes med andre bær eller frugter, hvis du vil lave en anden frugtgrød. Stikkelsbær, hindbær, tyttebær, brombær, blommer eller rabarber er velegnede til at koge frugtgrød af. Du kan også lave blandinger af bær og frugt!

Hvad kan jeg bruge min jordbærgrød til?

Jordbærgrøden smager jo skøn for sig selv, men hvis du alligevel får lyst til at gøre mere ud af den, så er mulighederne faktisk flere. Du kan lave jordbærtrifli, som er en superlækker dessert. Du laver den ved at lægge grøden skiftevis i lag med makroner og flødeskum på toppen til sidst. I stedet for makroner kan du også bruge ristede havregryn eller nødder, begge dele er smager dejligt. Jordbærgrøden kan også bruges i en jordbærcrumble i stedet for eksempelvis æbler i en klassisk æblecrumble.

Vil du have en sundere jordbærgrød?

Den klassiske dessert kan serveres med mælk i stedet for fløde, hvis du er til et mere let alternativ. Derudover kan sukkeret udskiftes med honning eller dadler, når grøden koges. Det er en mere naturlig måde at søde grøden på.

Måske du også kan li'