Jordbærgrød med fløde

13. september 2019 af .

Foto: Julie Polar de Greeve

Intet skriger sommer som jordbærgrød med fløde! Den søde dessert er nem at lave og gør alle maver glade efter en omgang grillmad.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl og nip jordbær. Kom jordbær og sukker i en gryde. Flæk og tilsæt vaniljestangen. Lad det trække et par timer.
Hæld vand ved, og kog bærrene op. Lad det simre i 10 minutter, til saften er trængt ud.
Si det, og kom bærrene i en skål. Hæld lidt af saften i en kop, og rør majsstivelsen i. Hæld det i gryden til den resterende saft, og kog det igennem under piskning et par minutter.
Pres citronen. Tag gryden af varmen, og rør citronsaften i. Hæld den varme saft over bærrene, og rør rundt. Stil den på køl.
Servér jordbærgrøden med kold fløde, ristede mandelflager og evt. violer

Tip!

Citronsaften får jordbærsmagen frem i grøden.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar