Jordbærgalette med kokos
28. juli 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Kan man hive smagen af solskin ned i en tærte? Ja! Og den smager fantastisk.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland mel, kokosmel og sukker i en skål. Smuldr smørret i blandingen, og saml hurtigt dejen med æg.
Rul dejen ud i 4 mm's tykkelse, og læg den på en bageplade med bagepapir.
Smør mascarpone på tærtebunden, så der er 5 cm til kanten. Drys med mandelmel.
Skyl jordbær, skær dem i skiver, og læg dem taglagt oven på mascarponen.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland vaniljekorn, sukker og majsstivelse i en skål. Drys det over jordbærrene. Fold kanten ind over fyldet, og klem den lidt fast.
Pensl kanten med sammenpisket æg, og drys med en blanding af sukker og kokosmel. Stil tærten på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 225°. Bag først tærten i 10 minutter, gerne med kombination af undervarme og varmluft. Sænk temperaturen til 150°, og bag i yderligere 20 minutter.
Afkøl, og servér kagen med is, flødeskum eller cremefraiche.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk