Jordbær-rabarber-marmelade med citrongræs og ingefær
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Den folkekære marmelade med jordbær og rabarber er her med et tvist af citrongræs og ingefær.
Bemærk
Opbevar marmeladen i køleskabet. Skal den gemmes i længere tid, bør du tilsætte konserveringsmiddel.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens rabarberstilkene. Skyl og nip jordbærrene. Skær begge dele i 2-3 cm små stykker.
Skræl ingefæren, og skær den i tynde strimler. Pil det yderste lag af citrongræsset, skær stænglen i 4 cm lange stykker, og knus dem let, uden at de falder fra hinanden.
Bland alle ingredienserne i en stor gryde, og lad det småkoge i ca. 10 minutter. Skum urenheder fra overfladen af undervejs.
Hæld marmeladen på skoldede sylteglas.
Tip!
Syltesukker er et praktisk produkt, der sikrer, at marmeladen får en passende konsistens, uden at du skal stå og måle geleringspulver af.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk