Jordbær i filodej med citron, kanel og vaniljeis
17. november 2020
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Filodej er store, meget tynde og fedtfattige dejplader, som er neutrale i smagen og derfor kan bruges både i søde og salte retter. Filodej findes i køle- eller fryseboksen i velassorterede supermarkeder.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens jordbær, og skær dem i mindre stykker. Riv skallen af citronen, og vend den med jordbærrene.
Fold hver filodejsplade på midten, så de ligger dobbelt. Fordel jordbærrene på dejen, og fold dem sammen til pakker på ca. 20 x 10 cm.
Læg pakkerne på en bageplade med bagepapir, pensl med æggeblomme, og drys med kanel blandet med sukker.
Tænd ovnen på 200°. Bag pakkerne i ovnen i ca. 12 minutter, til de er gyldne og sprøde. Servér pakkerne lune med vaniljeis til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk