Jordbær-hindbær-marmelade

12. oktober 2022 af .

Foto: Peter Kam

Et glas jordbær-hindbær-marmelade er skønt at have på lager, når der skal smovses med hjemmebagte boller, blødt franskbrød eller nystegte pandekager.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl og rens bærrene, og skær jordbærrene i mindre stykker. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Kom jordbær, hindbær, vaniljekorn, sukker, citronsaft og vand i en gryde, og bring det i kog. Skru ned for varmen, og lad det småkoge under låg i 8-10 minutter. Tag gryden fra varmen.
Rør kartoffelmel sammen med 3 spsk. vand i en lille skål. Hæld blandingen ned i gryden til marmeladen, og rør godt rundt, indtil den tykner let.
Hæld marmeladen på et skoldet glas, sæt låg på straks, og lad marmeladen køle helt af. Opbevar marmeladen på køl.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar