Jordbær-hindbær-marmelade
12. oktober 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Et glas jordbær-hindbær-marmelade er skønt at have på lager, når der skal smovses med hjemmebagte boller, blødt franskbrød eller nystegte pandekager.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og rens bærrene, og skær jordbærrene i mindre stykker. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Kom jordbær, hindbær, vaniljekorn, sukker, citronsaft og vand i en gryde, og bring det i kog. Skru ned for varmen, og lad det småkoge under låg i 8-10 minutter. Tag gryden fra varmen.
Rør kartoffelmel sammen med 3 spsk. vand i en lille skål. Hæld blandingen ned i gryden til marmeladen, og rør godt rundt, indtil den tykner let.
Hæld marmeladen på et skoldet glas, sæt låg på straks, og lad marmeladen køle helt af. Opbevar marmeladen på køl.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk