Jordbær-cheesecake-tærte med sommerbær

28. august 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

En flot og sommerlig tærte fyldt med den lækreste lyserøde jordbærcreme. Pynt den på kreativ vis med masser af røde sommerbær og små sprøde mørdejsblomster.

Bemærk
Afkøling: Mindst 4 timer

Ingredienser

Udstyr

1 stor firkantet tærteform, 30 x 20 cm

Sådan gør du

Rør smør, flormelis, vaniljepulver og salt godt sammen til en blød smørcreme. Tilsæt æg, mandelmel og hvedemel, og ælt forsigtigt dejen sammen. Dejen skal være jævn og sammenhængende, men må endelig ikke æltes for meget.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en stor firkant.
Løft forsigtigt dejen over i tærteformen, og tryk den godt fast til sider og bund. Klem overskydende dej af, og gem denne dej på køl til mørdejsblomsterne. Prik tærtebunden med en gaffel, og stil den i fryseren i 1 time.
Tænd ovnen på 175°. Pisk smør, rørsukker, marcipan, æg og salt sammen med en elpisker til en ensartet masse. Tag den frosne tærtebund ud af fryseren, og smør mazarinmassen ud i bunden af tærten.
Bag tærten i ovnen i 20-25 minutter, til den er let gylden og gennembagt. Lad tærten køle helt af.
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Skyl og nip jordbær, hvis du bruger friske bær. Bring jordbær, halvdelen af sukkeret og citronsaft i kog i en lille gryde, og lad det småkoge i 8-10 minutter.
Blend jordbærrene til puré med en stavblender, og pres blandingen gennem en finmasket si, så puréen bliver helt glat. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme jordbærpuré.
Pisk flødeost, cremefraiche, vaniljepulver og resten af sukkeret sammen i en skål med et piskeris, til cremen er uden klumper. Vend jordbærpuréen i til en jævn lyserød creme.
Fordel jordbærcheesecaken i den afkølede tærte, og glat overfladen. Sæt kagen på køl i mindst 4 timer.
Tænd ovnen på 175°. Rul den resterende mørdej ud på et let meldrysset bord, og stik den ud i små blomster eller hjerter. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 5 minutter, til de er gyldne. Afkøl dem på en rist.
Pynt den kolde tærte med jordbær, hindbær og ribs, de små bagte mørdejsblomster samt evt. spiselige blomster.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar