Jordbær-cheesecake med chokoladebund
14. juni 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Den traditionelle cheesecakebund er skiftet ud med knuste chokoladecookies i denne sommerlige dessert, der kan laves uden ovn.
Ingredienser
Udstyr
1 form, ca. 20 x 15 cm
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde ved svag varme. Knus cookiesene i en blender, og bland dem med smørret.
Fordel cookiemassen i formen, og pres den godt sammen. Sæt cookiebunden på køl.
Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 10 minutter. Tag husblassen op af vandet, og smelt den i en skål over vandbad.
Nip og skyl jordbærrene. Blend dem sammen med flormelis i en blender til puré. Tilsæt fintrevet limeskal, limesaft og flødeost, og rør sammen til en jævn og ensartet masse.
Sigt den smeltede husblas i jordbærpuréen, og rør den hurtigt sammen. Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål, og vend den i jordbærcremen.
Fordel jordbærcremen i et jævnt lag oven på cookiebunden. Sæt kagen på køl i mindst 3 timer.
Nip, skyl og tør jordbærrene, og skær dem i skiver. Skær cheesecaken i fine firkanter, og top med friske jordbær.
Tip!
Bland evt. 1 tsk. kakaopulver i cookiemassen sammen med det smeltede smør, hvis du har valgt en lys cookie.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk